fbpx

Portal MyAzZahra kini dilengkapi dompet, kemudahan pembiayaan koperasi

KUALA LUMPUR, 24 Dis — MyAngkasa Holdings Sdn Bhd hari ini menandatangani perjanjian tambahan dengan Sukaniaga Sdn Bhd untuk menambah baik portal MyAzZahra dengan kemudahan dompet dan peluang pembiayaan koperasi ke bank secara dalam talian.“Perjanjian tambahan ini bertujuan mentransformasikan pendigitalan proses permohonan pembiayaan koperasi secara dalam talian dan menyediakan integrasi sistem kredit koperasi dalam portal MyAzZahra,” katanya pada sidang media di Wisma Ungku Abdul Aziz, di sini.

Beliau berkata antara elemen baharu lain yang ditambah baik termasuk penyediaan ruangan dagangan, pusat panggilan bersepadu serta kemudahan kutipan dan pembayaran dalam talian.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Sukaniaga, Mohamad Shaharul Mohamad Shariff berkata pengguna portal MyAzZahra bakal menikmati kemudahan ‘buy now, pay later’ yang memberi pelbagai insentif dan diskaun kepada ahli koperasi.

Presiden Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Bhd (ANGKASA) Datuk Abdul Fattah Abdullah berkata penambahbaikan itu akan memberi manfaat dan kemudahan kepada lebih 6.1 juta ahli koperasi di seluruh negara yang melakukan transaksi secara digital.

“Usaha membawa transformasi ini bukan sahaja di dalam negara malah akan turut diperluaskan kepada gerakan koperasi serantau melalui Asean Cooperative Organisation,” katanya.

Source: Bernama

https://www.bernama.com/bm/ekonomi/news.php?id=1915670

Artikel berkaitan