fbpx

Blog

RUMAH IDAMAN BOLEH JADI KENYATAAN DAN BUKAN LAGI ANGAN-ANGAN

0 Komen

Sudah lama menyewa tetapi teringin sangat nak mempunyai kediaman sendiri.  Maklumlah bila ada rumah sendiri macam-macam idea dekorasi idaman dapat dilaksanakan.  Alangkah bahagianya jika anak-anak dapat bilik tidur sendiri, dapur yang praktikal dan bilik air disetiap bilik.  Ada pula ruang lain untuk membaca dan balkoni luar untuk melihat pemandangan sambal menghirup secawan kopi.

 

Buat apa nak cantikkan rumah sewa, bukan hak milik kita. Bisik hati kecil.  Sampai bila agaknya niat ini dapat direalisasikan?

Bila tengok orang lain beli rumah timbul pula rasa cemburu.  Tetapi bila tengok salinan slip gaji dan komitmen bulanan lain rasa takut pula nak mencuba.  Maklumlah gaji bersih sekadar RM3,500 hingga 4,000.  Boleh lulus ke pinjaman perumahan dari pihak Bank? 10 tahun menyewa dengan sewa bulanan RM1,200 didarab 10 tahun,  sudah RM144,000 jumlah yang dibayar.  Rumah tetap bukan hakmilik kita. Rasa satu kerugian pulak.

 

Melalui Program Tukar Hutang Menjadi Aset, impian anda boleh dilaksanakan dengan mudah.  Satu persatu kami perhalusi bermula dengan menganalisa gaji, perbelanjaan bulanan, komitmen pembiayaan lain atau hutang lama yang menyebabkan pinjaman perumahan tidak lulus.  Kami juga memberi nasihat bagaimana untuk menyimpan asset anda supaya boleh memberikan pulangan melalui sewaan bulanan.

 

Mudah bukan? Kami ingin merealisasikan setiap impian pasangan suami isteri asalkan anda memenuhi kriteria iaitu bekerja tetap, gaji bermula serendah RM3,500 dan tidak diisytiharkan muflis.

 

Hubungi kami di talian 017-9561893 dengan segera.  Jangan tangguh lagi.  Jom Cuba!

Artikel berkaitan

Tinggalkan komen